BEHANDLINGSTEKNIKKER

Behandlingerne er tilpasset alle. Målet er, at holde et højt fagligt og ajourført niveau, der kommer alle vores  klienter til gode.

NEUROMUSKULÆR TRYKTEKNIK:

Er en manuel behandlingsform. Behandleren trykker på en nerve på de ømme steder i spændte muskler. De ømme steder sidder ofte ved enderne af musklerne og giver kun smerte på selve stedet, ikke andre steder i kroppen. Behandleren trykker dybt flere gange med en fingerspids eller albuen og laver en lille bevægelse på tværs af musklen.
Til tider stimulerer men punkterne med elektroterapi elle laser. Behandleren påvirker nervesystemet, så kroppen begynder at producere sine egne smertestillende stoffer(endorfiner), som får musklen til at slappe af. formålet med Neuromuskulær trykteknik er at lindre eller fjerne smerter i musklerne. Teorien bag er vestlig lægevidenskab og smerteteori. Behandleren ser efter bestemte tegn, der kan give klienten smerter. Disse tegn er, om der sidder nerve i klemme, om der er væv, der ikke får ilt nok fordi blodforsyningen er dårlig.

KINESIOTAPE:

Normalvis forbinder man tape med mekanisk stabilitet og immobilisering, men kinesiotape er langt mere avanceret og kan bl.a. bruges til at stimulere svage muskler, udspændte stramme muskler, øge lymfedrænage, korrigere dårlig holdning i muskler og led ved at påvirke de yderste nervetråde, der sidder i bindevævet, som styrer balance og koordination.
Tapens elastiske egenskaber på mellem 125-140 % (som hudens), gør ved korrekt anlæggelse, at man kan nå øjeblikkelig signifikante resultater og tillader som regel fuld bevægelighed, også medens det sidder på huden. Tapen kan bruges på alle, børn som ældre. Kinesiotape kendes bl.a. på deres mange farver. Kinesio Taping er en effektiv supplerende behandlingsmetode ved eksempel: fibersprængninger, hælspore, tennisalbue, lumbago, springerknæ, trælår, forstuvninger, skinnebensbetændelse mm.

ELEKTRONISK NERVESTIMULATION:

Bevirker, at du kan reducere og lette dine smertesymptomer. Behandlingen lindrer muskel og nervesmerter via blid stimulation. Men du skal altid huske, at smerten også har en vigtig advarsels-funktion og fortæller os, at der er noget galt. Hvis du lider af en alvorlig sygdom, skal du konsultere lægen for at få bekræftet, om du kan bruge elektronisk nervestimulation.
For aktive mennesker giver det en massageoplevelse, som har en gunstig virkning på stivhed i muskler. Behandlingen er god til at mildne general legemlig træthed og forbedre blodomløbet i de behandlet områder. Det er vores nerver, som stråler gennem  hele kroppen som et kompleks netværk, udfører forskellige opgaver, som er uundværlige for at kunne bevare korrekt funktion. De leder impulser mellem centralnervesystemet og er et organ eller en del af kroppen. De sender også kommandoer fra og til hjernen og der regulerer kroppens funktioner samt sammentrækning og afslapning af muskler.
Ved anvendelse af elektrisk nervestimulation, kan vigtige nervefunktioner aktiveres effektivt. De elektriske impulser, som kan sammenlignes med naturlig bioelektricitet, stimulerer kroppens smertelindrende mekanismer. Nervefibrenes overførelse af smerte hæmmes herved og udskillelse af smertelindrende morfinlignende stoffer, som f.eks. endorfiner udløses. Herudover forbedres blodgennemstrømningen.

LASERTERAPI:

Er koncentreret energi til kroppens naturlige heling. Laserlyset trænger dybt ind i vævet, helt ind til den enkelte celle. Cellen udnytter energien fra laserlyset og sætter gang i alle kroppens naturlige reperationsmekanismer.
Laserterapi er smertefri behandling, og har ingen bivirkninger. Der kan højest være tale om behandlingsreaktioner i form af en uro og murren i det behandlede område.